Ülkemizin 10 ilini ağır bir şekilde vuran deprem felaketinin ardından STK’lar, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve vatandaşlar yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

KAGİDER de depremin ilk anından itibaren hem diğer STK’larla hem de üyeleriyle iş birliği içinde deprem mağdurlarına yardımlarını ulaştırıyor.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem yürütülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

Öncelikle yaşadığımız büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Şimdi yapmamız gereken dayanışma içinde yaralarımızı sarmak ve tekrar ayağa kalkmak.

KAGİDER olarak ilk andan itibaren gerek diğer sivil toplum kuruluşları gerek üyelerimizle bir iş birliği içinde ihtiyaçları karşılamak için çalışıyoruz.

Öncelikle KAGİDER, TURKONFED ve Habitat Derneği’nin inisiyatifi ile iş dünyasını harekete geçirmek için bir konsorsiyum oluşturduk. Bu konsorsiyuma SEDEFED, Arya Women, Endeavour Türkiye, İZSİAD, SKD, INGEV ve TAİDER dahil oldu. Yaptığımız toplantılarla ihtiyaçları tespit ederek üyelerimize çağrı yaptık ve eksikleri hızlıca tamamlayarak bölgeye ulaştırdık.

KAGİDER üyelerinin katkılarıyla arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla jeneratör, arazi aracı, bu çalışmalarda kullanılacak araç, ekipman, operatör desteği, çadır, medikal malzeme, battaniye, yatak, yorgan, yastık, giyim, gıda malzemesi, yakacak ve soba başta olmak üzere birçok ihtiyaç malzemesini bölgeye ulaştırdık.

Bu ne yazık ki uzun bir süreç. Deprem maalesef Türkiye ekonomisini de çok derinden etkiledi. Tekrar toparlamamız için çok çalışmamız gerekiyor. Özellikle kadınları tekrar ayağa kaldırmak, iş hayatına dahil etmek için hepimize çok iş düşüyor.”