Sanofi VE KAGİDER El Ele Verdi, Kadınlara Geleceğin Kapıları Aralandı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 2010 yılında Dünya Bankası desteğiyle hayata geçirdiği ve 2010 yılından bu yana Sanofi Türkiye’nin de aralıksız destek verdiği ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesinin yeni dönemi hakkında bilgi vermek üzere 6 Temmuz’da basın buluşması düzenlendi. Toplantıya KAGİDER ve Sanofi Türkiye yöneticilerinin yanı sıra geleceğin kadın liderleri de katıldı.

Genç kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesinden bugüne kadar yaklaşık 500 genç kadın mezun oldu. Proje sayesinde genç kadınların iş arama süreçleri kolaylaştırılıyor, iletişim ağları genişletiliyor ve bu sayede de iş gücüne katılımları sağlanıyor.

Türkiye’de her dört kadından ancak birinin çalışma hayatı içinde yer aldığını belirten KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesiyle bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Servisimin Cömert Birced de projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “KAGİDER olarak gençleri sadece gelecekte bayrağı devredeceğimiz kişiler olarak görmüyoruz. Bugünden onların genç bakış açısıyla ve insiyatif alarak toplumsal sorunların çözüm sürecine dâhil olmalarını sağlayan paydaşlarımız olarak görüyoruz..."

Galeri