KGL Zirvesi’nden önemli mesajlar çıktı

2010’dan bu yana gerçekleştirilen KGL (Kadın Girişimcilik ve Liderlik) Zirvesi’nin üçüncüsü 8-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Yurtiçinden ve yurtdışından önemli isimlerin katıldığı panellerden önemli mesajlar çıktı. Girişimci kadınların kendi deneyimlerini paylaştığı oturumlarda, Afrika ve Avrupa’daki çeşitli ülkelerden katılan konuşmacılar bir kez daha kadınların girişimcilik konusunda cesur, önyargıları aşan ve kararlı bir tutum izlemeleri gerektiğinin altını çizdi.

KGL Zirvesi’ne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Üyesi Aylin Nazlıaka, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra Cartier Ödülü Afrika Jüri Başkanı Wendy Luhabe, Hollanda Eski İmar, İskan ve Çevre Bakanı ve Talent To The Top Başkanı Sybilla M. Dekker, Ödüllü Gazeteci ve Stratejist Simran Sethi ile Filipinli Güvenlik, Uluslararası İlişkiler ve Strateji Uzmanı Profesör Carolina Hernandez gibi uluslararası isimler de katıldı.

Fatma Şahin, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Zamanın ruhunu yakalamamız, değişen dünya düzenini anlamamız ve bu değişen dünya düzeninde rotamızı iyi belirlememiz gerekiyor. Sanayi Devrimi’ni ıskalamış bir ülkeyiz ama şimdi önümüzde çok önemli bir fırsat var, bilgi toplumu olmanın avantajını kullanmalıyız” dedi.

KGL Zirvesi’nin ikinci gününe yine meclis kademesinden CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Üyesi Aylin Nazlıaka katıldı. Ülkemizde her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını vurgulayan Nazlıaka, meclise giren ve genel olarak yönetim kademesindeki kadın sayısının artırılması gerekliliğinin altını çizdi.

Ünlü sunucu ve aynı zamanda KAGİDER üyesi olan Defne Samyeli’nin sunumunu üstlendiği KGL Zirvesi, 9 Kasım Cuma günü yapılan kapanış oturumuyla son buldu. Bu oturumda, iki gün boyunca panellerde yer alan moderatörler, zirvenin bir özetini ve sonuçları katılımcılarla paylaştılar.

Bu son oturumda konuşan KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, “Çok gururluyum ki bu organizasyonu başarıyla tamamladık. Çok yetkin konuşmacılar dinledik, ortak paydalarda buluştuk. Kadınların ekonominin büyük bir parçası olacağı umuduyla toplantılarımızı tamamladık, katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye, Afrika, Amerika ve Çin’in yanı sıra, Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’dan konuşmacıların katıldığı KGL Zirvesi’nde;

-          Yeni Dünya Düzeni, Yeni Bir Dönem, Yeni Fırsatlar ve Kadının Yükselen Gücü

-          Değişimi Hedeflemek: Yeni Dünya Düzeninin Esası İş Yaratmaktır

-          Yükselen Ekonomilerde Kadın Girişimcilerin Yükselen Gücü; Umut Veren Topraklar, Umut Veren Kadınlar

-          Güçlenen Kadınlar, Beklenen Zihniyet Değişimi; Farklı Bak, Farklı Gör

gibi başlıklar öne çıktı.