KAGİDER, TurkishWIN ve UPS işbirliğiyle yepyeni bir proje: “Kadın Liderlik Platformu” hayata geçti

Türkiye'de kadın girişimciliği ve liderliğini geliştirmek temel amacı ile çalışan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDERTürkiye ile bağı olan dünya vatandaşı tüm kadınların birbirlerine ilham ve güç verdikleri küresel bir paylaşım platformu olan TurkishWIN ve operasyonlarını sürdürdüğü ülkelerdeki kadın çalışanlarının liderliğini geliştirmek ve desteklemek için çalışmalar yürüten UPS yepyeni bir projeye imza attı: “Kadın Liderlik Platformu.”

Senede dört kez bir araya gelecek olan Kadın Liderlik Platformu, özel sektördeki başarılı kadın yönetici örneklerinin paylaşılmasını ve bu konudaki fikir önderlerinin yapılacak düzenli buluşmalarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarını sağlayacak bir mecra yaratmayı hedefliyor.

26 Şubat 2014 günü ilk buluşmasını gerçekleştiren Kadın Liderlik Platformu’nda Google, Siemens, Coca Cola, Garanti Bankası, Doğuş Holding, Egon Zehnder, Salt, Finansbank, Bosch, Turkcell, Ünsped, Vodafone, Akbank, Sanofi Türkiye, Doğadan, PWC, Common Purpose, gibi kurumların insan kaynakları, kurumsal iletişim departmanları ve üst düzey yöneticileri bir araya gelerek, konuşmacıların şirketlerindeki kadın liderliğine yönelik örnek uygulamaları ve projeleri kapsamındaki konuşmalarını dinledi.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Kadın Liderlik Patformu projesi hakkında şunları söyledi:  Türkiye'de kadının girişimci olabilmesinin yolu öncelikle istihdamdan geçiyor. İşgücüne katılan kadınların da girişimcilik konusunda desteklenmesi, fikirlerini paylaşıp harekete geçebilmeleri için cesaretlendirilmesi şart. Çünkü bugün toplumumuzda, kadının üstündeki "yapamaz" algısının getirdiği derin bir cesaret problemi var. KAGİDER olarak, bugüne dek girişimcilik ve istihdam alanlarında kadının bu cesaret problemini aşmasına katkıda bulunan her türlü projeyi destekledik. Bugün de değerli iş ortaklarımız UPS ve TurkishWIN ile birlikte böyle bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çeşitlilik kavramının kurumlara getirdiği sürdürülebilir gelişme ve inovasyon vizyonu, özellikle kadın çalışanlardaki pozitif yansıması ile, akıllı iş yapış yöntemleri konusunda herkese ilham kaynağı olacaktır.  Bizlerle beraber elini taşın altına koyan, projeye katılan ve katılacak, bilgi paylaşımına açık, çeşitliliği çalışma politikasından çok bir yaşam biçimi olarak gören kadın - erkek tüm kurumsal liderlere de teşekkürlerimizi iletmek isterim."

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak platform hakkındaki görüşlerini konuşmasında şöyle özetledi: “İstihdamdaki kadının potansiyeline ve “ben de yaparım” özgüvenine doğru ilerlediği ilham ve cesaret yolculuğu, hem içsel hem de iş yerinde çevresel olarak gerçekleşiyor. Bu sebeple kurumların kadının bu yolcuğunda destek vermesinin önemli bir kaldıraç etkisi göstereceğinden eminiz. İş yerinde kadın odaklı başarılı iş yapış yöntemlerinin hızlıca yayılması gerektiğini düşünüyor ve bu çeşitliliğin yarattığı değerin, projeye katılacak tüm kurumların birbirinden örnek almasını sağlayacağını düşünüyoruz. Potansiyelini keşfeden ve değer katan kadının evde, işte ve toplumda eşit desteği görmesi, Türkiye’nin potansiyeline daha hızlı ulaşmasını sağlayacaktır.”

Kadın Liderlik Platformu projesini hayata geçirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren UPS Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol ise şöyle konuştu: “UPS operasyonlarını sürdürdüğü dünya çapındaki diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kadın liderliğine önem veriyor. Bunun en güzel örneği UPS’te uzun zamandır var olan Türkiye’de ise bu yıl 4. yılını dolduracak olan Kadın Liderlik Gelişim Programı’dır. Kadın Liderlik Gelişim Programı’nın başarı hikâyesini bugün sizlerle paylaşmaktan; kadın liderliğini destekleyen bir şirket olarak TurkishWin ve KAGİDER gibi kadın liderliğine önem vermiş, yıllardır güzel projeleri hayata geçiren bu iki kurumla işbirliği içinde olarak Kadın Liderlik Platformu’nu hayata geçirmiş olmaktan çok mutluyuz. UPS olarak, Kadın Liderlik Platformu’nun özel sektörde farkındalık yaratacak projelere imza atacağına inancımız tam.”

DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, konuşmasında “İş yerinde çeşitlilik bizim için İnsana Saygı temel değerimizin merkezidir. İş hayatında kadın çalışanlarımızı destekliyor, esnek çalışma saatleri gibi uygulamalarımız ile hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.” dedi. Halide Aydınlık, DuPont Türkiye’deki kadın çalışan sayısına da dikkat çekerek “DuPont Türkiye çalışanlarının %53’ü, yönetici grubumuzun ise %57’si kadınlardan oluşmaktadır.” diye belirtti. Halide Aydınlık DuPont’un uluslararası alandaki verilerine de değinerek “DuPont 5 yıl arka arkaya, Kadın Yöneticiler Derneği tarafından ”Kadın Yöneticiler İçin En İyi 50 Firma” listesine seçildi. Ayrıca 28 yıldır, Çalışan Anne Dergisi tarafından düzenlenen Çalışan Anneler için 100 İyi Şirket listesinde bu sene 24. kez yer aldı. Bunlar gururla kazandığımız başarılarımızdan sadece birkaç tanesi” dedi.

Kadın Liderlik Platformu ikinci buluşmasını 29 Nisan 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlemeyi planlıyor.