KAGİDER, KADINist Buluşması’ndaydı.

İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi (İKAM) tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yürütülen KADINist Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması 5-6 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Türkiye’de kadın sorunlarına çözüm arayışlarında ortak bakış ve dil birliği oluşturmak, ortak girişimlerde bulunmak ve mevcut girişimleri destekleyip diyalogu güçlendirmek hedefi olan etkinliğe KAGİDER olarak katıldık.

KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, KAGİDER’in 2010 yılında kadın istihdamını artırmak için başlattığı “Çalışmak İstiyoruz!” kampanyasını 6 Kasım Cumartesi günü kadınlara tanıttı. Onanç, başta hükümet olmak üzere kadınları ve şirketleri kadın istihdamını artırmak için harekete geçirmek üzere bu kampanyayı başlattıklarını anlattı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Onanç, tek tek soruları dinledi ve her birine çözüm yollu cevaplar verdi.

KAGİDER, buluşmada yer alan standıyla da iki gün boyunca kadınların sorunlarını dinledi ve diğer STKlarla işbirlikleri kurma yolunda adımlar attı.