KAGİDER, Kadın Milletvekilleri ile Ankara’da Buluştu

Kadınına seçme ve seçilme hakkını kazandığı gün olan 5 Aralık’ın yıldönümü vesilesiyle, KAGİDER heyeti, 2 - 3 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara’daydı.

KAGİDER heyeti, Ankara’da her partinin kadın milletvekilleri ile MYK üyelerini ağırladıkları çeşitli toplantılar düzenledi. KAGİDER Başkanı Gülden Türktan’ın açılış konuşması ve sunumu ile başlayan etkinlikler, milletvekilleri KAGİDER üyelerinin sorularını cevaplandırarak kadın güçlenmesi ile ilgili görüş ve çalışmalarını paylaştılar.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Ankara ziyareti ve etkinlikleri için “KAGİDER olarak kadın milletvekillerinden pek çok konuda destek talep ettik. Gündemimizde kadının seçme ve seçilme hakkını kazandığı 5 Aralık tarihinin yanı sıra, çok önemli konu başlıkları da vardı. Seçimlerde kadın sayısının artırılması, başkanlık dönemi bu sene Türkiye’de olan G20 kapsamında W20 (Women20) için kadın milletvekillerinin ve parlamentonun talepkar ve takipçi olması, kadının çalışma hayatında annelik süreci içindeyken kreş teşviki almasını sağlayacak yasal mevzuatta kadının yanında durmaları, KAGİDER’in ‘Kadın Girişimciler Patformu’na yörelerinde destek vermeleri konularını gündeme getirdik.” dedi.

Toplantılara aşağıda isimleri yer alan Kadın Milletvekilleri ve MYK Üyelerinin yanı sıra milletvekillerinin danışmanları ve partilerin kadın çalışmaları konusundaki danışmanları katıldı.

KAGİDER’in Ankara toplantılarında temas ettiği isimler şöyle sıralanıyor: MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova; AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu; HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel.

KAGİDER’in Ankara heyetinde yer alan üyeleri ise şu isimler oldu: Bahar Şen, Berrin Kuleli, Canan Büçkün, Derya Türkkorkmaz, Emine Erdem, Fatoş Kayacan Hataylı, Ferda Boyar, Fisun Usta, Güzin Kırsaçlıoğlu, Handan Ercengiz, Hürriyet Özçelik, Lale Özkan, Meral Varuy, Nerma Gökçe, Nermin Kılınçarslan, Nuran Evrensel, Nuray Güllü, Nuray Karalar, Özlem Aytemiz, Remziye Büyükayman, Renan Ceylan, Sanem Oktar, Serap Özer, Şeyda Pala Ergin, Şule Yüksel, Yurdum Hasgül, Zeynep Erkunt Armağan, Zeynep Şenda Sevinç ve Zuhal Mansfield.