KAGİDER, Kürt Sorunu’na çözüm aramaya devam ediyor

Toplantıya, KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, Başkan Yardımcıları Dr. Ayla Sevand ve Dilek Bil, Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Kuleli, Genel Sekreter Yeşim Seviğ, Genel Sekreter Yardımcısı Nuray Özbay ve Brüksel temsilcisi Aslıhan Tekin de katıldı.

Konuşmanın başında 18 Temmuz Pazar günü Başbakanlık’ta gerçekleştirilen demokratik açılım toplantısına katılmış olan Nebahat Akkoç, Fezal Gülfidan ve Gülseren Onanç, toplantıda sundukları önerileri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı değerlendirdiler.

Siyasilerin ve STKlar’ın katılımı ile ortak uzlaşı ortamını sağlama ve katma değer yaratma konusunda kadın olarak neler yapılabileceğini soran KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, 7 ve 14 Temmuz tarihlerinde kadın milletvekilleri ile yaptıkları “Kadın Milletvekillerinden Kürt Sorununa Çözüm Toplantıları” ile ortak nokta için kadın duyarlılığını yakaladıklarını belirtti. Bunu daha geniş düşünebilmek için kadın STKlar’ını da bir araya getirmeyi ve çözümün bir arada oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.