KAGİDER’in Yeni Başkanı Gülden Türktan

22 Mart 2011

KAGİDER yeni Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan yeni dönem hedeflerini şöyle açıkladı: “KAGİDER’in yönetim anlayışında ciddi bir değişim, derneğin hedef misyonunda ciddi bir ilerleme, örgüt yapısında ciddi bir istikrar...”

KAGİDER 5. Olağan Genel Kurulu 17 Mart’ta KAGİDER merkezinde 126 üyenin katılımıyla gerçekleşti; bu katılım KAGİDER’in kuruluşundan bu yana en yüksek Genel Kurul katılımı oldu.

Gülden Türktan liderliğindeki ekibin kazandığı seçimde 3 liste yarıştı. Seçim sonrası yapılan toplantıda Yönetim Kurulu görev paylaşımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Gülden Türktan, Başkan Yardımcılıklarına Nur Ger, Pelin Özkan, Selma Akdoğan getirildi. Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise Roza Hatem, Sevim Güral, Şila Gök, Şule Yüksel, Zeynep Silahtaroğlu oldu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Aydan Baktır, Oya Narin, Devrim Erol, Münteha Adalı, Gülşen Altın, Naile Göçen Çukurova, Emine Kütük, Dilek Ar, Ayşe Aslıgül Kıraç.

KAGİDER’in her geçen gün önemi ve bilinirliği artan bir sivil toplum kuruluşu olarak, Türkiye için yapabileceği ve yapması gereken çok önemli işler olduğunu vurgulayan Gülden Türktan, dernekte yeni dönem için önceliklerini şöyle özetledi:

Üye beklentilerini ve “kadını” projelerimizin merkezine koyacağız,

Kişilerden bağımsız kurumsal bir yapı oluşturacağız,

Liyakatın egemen olmasını sağlayacağız.

SEÇİMLERDE KAGİDER’DEN 7 KADIN ADAY

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan 12 Haziran genel seçimlerinde KAGİDER’den 7 kadın girişimcinin farklı partilerden aday adayı olacağını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “KAGİDER olarak girişimcilik misyonumuzu ön planda tutuyoruz, siyasi partilere eşit mesafemizi koruyacağız. Ancak kadınlarımızın siyasette eşit temsil hakkı elde etmesi için tüm kadınlarımızı ve özellikle kendi adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz.”