KAGİDER ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ni sertifikalandırdı

17 Haziran 2010

KAGİDER ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ni sertifikalandırdı

KAGİDER  Dünya Bankası desteği ile Geleceğin Kadın Lideri 56 genç kadına iş hayatında çok yararlı olacak bilgileri içeren bir eğitim verdi. KAGİDER programa hak kazanmış olan genç kadınların iş bulması içinde girişimlerde bulunacak ve mentorluk desteği verecek

KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın desteği ile eğitim programına tabi tutulan “Geleceğin Kadın Liderleri”  56 genç kadın sertifikalarını aldı.

Kadın Gelişim Merkezi BİZ’de hayata geçirilen sertifika programı çerçevesinde yaşları 21-25 arasında değişen,  potansiyeli yüksek ancak gelir seviyesi yetersiz olan üniversite son sınıfta okuyan veya 2008-2009 yıllarında mezun olmuş 56 genç kadın 3 gün süren eğitim programına tabii tutuldular. Program çerçevesinde İş Başvuru Süreci, CV Yazma, İş Aramada Teknoloji Kullanımı, Temel Teknolojik ve Finansal Bilgiler, Etkin İletişim, İş Ahlakı, Bankacılık, Reklamcılık, Telekomünikasyon, Mülakat Simülasyonu gibi çok önemli eğitimleri gönüllü eğitmenler tarafından alan genç kadınlar üstün başarı gösterdiler.

Sertifika Töreni’nde konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu üyesi Gülden Türktan, 56 genç kadın lider adayının 423 aday arasından seçildiğini ve seçilenlerin sertifika programı çalışmaları sırasında yüksek bir  performans gösterdiğini söyledi.

KAGİDER’in ülkemizdeki kadınların iş sahibi olması ve istihdam edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Türktan,  “Geleceğin Kadın Liderleri” projemizi genç kadınlarımızın önünü açmak, onları iş dünyasına ve topluma hazırlamak için oluşturduk. Her biri, birbirinden yetenekli ve başarılı genç kadınlarımıza desteğimiz devam edecek.”

Türktan, KAGİDER’in sertifika programını tamamlayan genç kadınların iş bulması için de özel sektörün önde gelen şirketleri ile temasa geçildiğini  ve ilk temasları olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

KAGİDER eğitim sonrası sertifika sahibi genç kadınlara mentorluk desteği de sunacak. İş hayatında deneyimli KAGİDER üyeleri genç kadınların sorunlarının çözümünde yardımcı olacak.