KAGİDER’den Almanya Cumhurbaşkanı’na nezaket ziyareti

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Ekim 2010’da İstanbul’da bulunan Almanya Başkonsolosluğu’nda kabul ettiği KAGİDER’li iş kadınlarını, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan liderliğinde, Bellevue Sarayı’nda ağırladı.

Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Gülden Türktan başkanlığındaki Ayla Sevand, Berrin Kuleli, Dilek Bil, Dilek Ar, Esra Tekil, Oya Narin, Tijen Mergen, Tuğba Jabban, Yasemin Pirinççioğlu ve Yeşim Müftüler Seviğ’den oluşan KAGİDER heyetini, eşi Bettina Wulff ile kabul etti.

Toplantıda, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan’ın Başkanlığı’nı kutlayan Wulff; KAGİDER’in, Türkiye’den göçen ailelerin 3.kuşak genç kadınlarının topluma ve iş hayatına katılımını hedefleyen projesinin, Türk-Alman İşgücü Anlaşması’nın (Labor Force Convention) 50.yılı olan 2011 yılında hayata geçirilmesinin önemini vurguladı ve geleceğin kadınların elinde olduğunu belirtti.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Türktan, Cumhurbaşkanı Wulff’la KAGİDER’in gerek Alman, gerekse Türkiye’li kadınları güçlendirmek yolundaki projelerini paylaştı ve Almanya’da işbirliği gerçekleştirilmesi için bir komisyon kurulması taleplerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Wulff, KAGIDER’in eş değerinde güçlü bir derneğin Almanya’da bulunmadığını belirterek, KAGİDER’in ayrıca tüm dünyadaki kadın dernekleri için örnek model olduğunu söyledi.

Kadınların siyasete eşit katılımının önemini de vurgulayan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan “Kadının ekonomik ve sosyal tüm karar mekanizmalarında etkin rol alması gerekliliğini ve siyasette eşit temsilini destekliyoruz.” dedi. Türkiye’de kurulan Kadın Partisi ve Ka.Der (Kadın Adayları Destekleme Eğitme Derneği) ile KAGİDER’in ilişkilerini soran Cumhurbaşkanı Wulff, kadının siyasete katılımı için kota uygulamasının önemini vurgulayarak Almanya’dan örnekler verdi.