KAGIDER Başkanı Sanem Oktar, G7 Kapsamında Düzenlenen W7 (Women7-Kadın7) Zirvesi İçin Roma'da

Dünyanın en ileri 7 sanayileşmiş ülkesi ile Avrupa Birliği'ni (AB) bir araya getiren G-7 zirvesine paralel olarak, Roma’da bu yıl ilk kez W 7 (Women 7 – Kadın 7) toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya resmen davet edilen KAGİDER Başkanı Sanem Oktar Türkiye’den katılan tek kadın STK temsilcisi oldu.

“Kadınların ve kız çocuklarının ekonomiye katılımı” başlıklı çalışmaya katılan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar kadın girişimciliğinin Türkiye’deki gelişimi hakkında bilgi verdi ve gerek girişimcilik gerekse de kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenler konusunda KAGİDER’in görüşlerini aktardı.

W 7 zirvesinde, kadının güçlendirilmesi, ekonomiye ve iş hayatına katılımının desteklenmesi yönünde G 7 liderlerine sunulmak üzere öneriler üzerinde çalışıldı. Toplantıda özellikle üzerinde durulan konular arasında eğitim, sağlık hizmetleri ve kadın mültecilerin sorunları da yer aldı.

Galeri