KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW) tarafından Dünyada Fark Yaratanlar 2009 Ödülüne Layık Görüldü.

KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, dünya çapında en önemli kadın çatı örgütlerinden Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW) tarafından 2009 yılının Dünyada Fark Yaratan kadınları arasında gösterildi. Dünya çapında kadının ekonomik güçlenmesi alanında çalışmaları takdir toplayan ve kadın gelişimi adına “fark yarattığı”na inanılan bu lider kadınlardan binlercesi her yıl bu ödüle aday gösteriliyor. Ancak aralarında ilk yüze girenler Dünyada Fark Yaratanlar Ödülü’nü almaya hak kazanıyor. Dünya Bankası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Direktörü Amanda Ellis tarafından aday gösterilen Onanç, 2009 ödülünün sahibi oldu.

2009 yılı için bu ödüle layık görülen kadınlar için:

Başkan Gülseren Onanç’a gelen resmi mektubun Türkçeleştirilmiş hali aşağıdadır:

Sayın Onanc,

Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW), gerek gelişmekte olan ülkelerde küçük şirketlerde, gerekse iş dünyasının merkezlerinde yönetici pozisyonlarında aktif olan 50.000’den fazla kadının dahil olduğu ve ortak misyonu kadının ekonomik güçlenmesi olan kadın networklerinin temsil edildiği bir çatı organizasyondur.

Geçtiğimiz yıl TIAW özel bir ödül olan TIAW Dünyada Fark Yaratanlar 100 ödülünü düzenlemiş ve tüm dünya çapında TIAW misyonu doğrultusunda kadının ekonomik güçlenmesine katkıda bulunmuş 100 başarılı kadına bu ödülü vermiştir. Ödül almaya hak kazanan kadınlar altı temel kategoride aday gösterilmektedir. Sizin adaylığınız Amanda Ellis tarafından komiteye sunulmuştur.

Bu özel ödülü almaya hak kazandığınızı TIAW ve Dünyada Fark Yaratanlar Ödülü sponsorları adına iletmekten mutluluk duyuyoruz! Lütfen içten tebriklerimi kabul ediniz.

Altı kıtadan ve 20’den fazla ülkeden olağanüstü sayıda aday önerisi aldık. Sizin gibi toplumlarında, organizasyonlarında, ülkelerinde ve bölgelerinde lider olan kadınların, toplumda ve iş dünyasında kadının durumunu iyileştirmek adına yaptıklarının önünde saygıyla eğiliyor ve bu vakur hikâyelerden ilham alıyoruz.

19 Ekim 2009 günü Toronto’da gerçekleşecek TIAW Word of Difference Ödülleri Yemeği’nde tüm ödül kazananlar TIAW Küresel Kentler ile birlikte ilan edilecek.

Ödülünüzü alabilmek için bu etkinliğe katılmak zorunda değilsiniz, ancak katılımınız mümkün olursa çok seviniriz. Aynı zamanda katılmak istediğiniz diğer etkinlikler olur ise ödül kazananlara özel bir ücretlendirme ile bu aktivitelere katılmanız mümkün olacaktır.

TIAW Yönetim Kurulu ve tüm organizasyon nezdinde size bir kez daha tebrik ediyoruz.

Sorularınız veya bildirmek istediğiniz görüşlerinizi lütfen Simone Bowen’e (416 363-1880 dahili: 300) iletiniz. Daha fazla bilgi için lütfen http://www.tiaw.org/ adresini ziyaret ediniz.

Saygılarımla,

Stephanie MacKendrick