KAGİDER üyeleri Yeşil Ofis Diploması alacak

WWF tarafından Finlandiya’da 1999 yılında başlatılan “Yeşil Ofis Programı” KAGİDER üyelerine tanıtıldı. KAGİDER Ofis’in de başvurduğu “Yeşil Ofis Programı”nın tanıtım toplantısına, ofislerinin “Yeşil Diploma”ya sahip olması için başvuru yapan KAGİDER üyesi Münteha Adalı, Özlem Açıkel Turhan, Şule Yüksel, Serap Zuvin, Ferah Türel, Nuran Evrensel, Fisun Usta, Melek Yıldız, Feyhan Ece Kapralı ve Lerzan Köse katıldı.

WWF’in dünya çapında yürüttüğü iklim değişikliği ile mücadele yaklaşımının bir ürünü olan Yeşil Ofis Programı, karbon emisyonu başta olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve yaşam tarzının değişmesi konularında ofis uygulamalarında farklılık yaratmayı amaçlıyor. Programa başvuran şirketler sürecin gerekliliklerini yerine getirdiğinde Yeşil Ofis Diploması sahibi oluyor.

KAGİDER Yeşil İş Çalışma Grubu Başkanı Şule Yüksel, yaptığı konuşmada KAGİDER’in iklim değişikliği, çevre ile uyumlu yaşama gibi konulara verdiği önemin bir sonucu olarak Yeşil İş Çalışma Grubu’nun kurulduğunu ve en önemli işlerinden biri tanesinin WWF-Türkiye ile iletişime geçerek Yeşil Ofis Programı’nın KAGİDER üyelerine duyurulması olduğunu söyledi. Yüksel şöyle devam etti:

“Günümüzde dünya ülkelerinin özellikle üzerinde durduğu iki önemli konu var. Bunlardan biri kadın, diğeri de çevre. Doğayla çatışmamak, çevreyle uyum içinde olmak artık iş hayatında her geçen gün önem kazanıyor. Türkiye’de de artan çevre dostu ofis binalarının öneminin sürdürülebilirlik açısından giderek arttığı görülmektedir. KAGİDER de küresel ısınmanın ve tükenen enerji kaynaklarının olumsuz etkilerini en aza indirmeyi ve gerekli önlemlerini almayı işinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor”.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, Yeşil Ofis Programı, kurum/kuruluşların pratik ve uygulanabilir kaynak yönetimiyle, atıklarını ve maliyetlerini azaltarak, çevreye etkilerini en az düzeye çekmeyi amaçladığını söyledi. WWF’in Türkiye’nin doğayı koruma konusunda çalışmalar yapan ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Baştak, şöyle devam etti:

“Zaman içinde insanlık ve doğa farklı bir konuma geldi. İklim değişikliği de bunlardan biri. Yeşil Ofis, bizim yaşam biçimimizi değiştirmeyi amaçlayan ve doğanın yanı sıra hayata geçiren firmalara fayda sağlayan bir proje. KAGİDER ile gerçekleştireceğimiz bu işbirliğinin her iki STK için de güzel sonuçlar doğuracağına inanıyoruz”.