KAGİDER üyeleri uluslararası Tedarik Zinciri’ne katıldı

4 Mayıs 2011

KAGİDER üyeleri uluslararası Tedarik Zinciri’ne katıldı

KAGİDER, “Küresel Tedarik Zinciri – Global Supply Chain”e katıldı. Böylece KAGİDER üyeleri, bir yandan Uluslararası kurumların satın almalarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıktan yararlanırken, bir yandan da işlerini geliştirmek için uluslararası danışmanlık kuruluşlarından eğitim desteği dahil bir çok avantajdan  yararlanacaklar.

KAGİDER -Türkiye Kadın Girişimciler Derneği- üyeleri, Kadın Gelişim Merkezi –Biz.’de* düzenlenen bir toplantı ve imza töreni ile Uluslararası kurumların satın almalarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın uygulandığı “Küresel Tedarik Zinciri – Global Supply Chain”e katıldı. Böylece KAGİDER üyesi iş girişimci kadınlar zincirin faaliyetlerine katılma ve diğer avantajlarından yararlanma olanağına kavuşacak.

Türkiye’li kadın girişimcilerin, Küresel Tedarik Zinciri’ne katılması ve ‘Zincir’in tanıtımı amacıyla, düzenlenen toplantıya: IBM Başkan Yardımcısı Marylin D.Johnson ile sistemi kuran:  WeConnect International’in Genel Müdürü Sue Lawton ve Quantum Leaps’in Başkanı  Virginia Littlejohn  katıldı. Toplantı da IBM Türkiye Genel Müdürü Michel Charouk’da açıklamalarda bulundu.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan yaptığı açılış konuşmasında KAGİDER, KAGİDER üyeleri ve üyelerin sahip olduğu şirketlerin  faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında, Uluslararası Tedarik Zinciri’nin Türkiye’de ki kadın girişimcilere sağlayacağı faydalardan söz eden Türktan, sisteme katılan kadın girişimcilerin şirketlerinin rekabet güçlerinin, pazar paylarının ve büyüme hızlarının arttığını; böylece, bir yandan ekonomik hareketlilik yükselirken, bir yandan da  kadının ekonomide ve toplumda güçlenmesinin sağlandığını söyledi.

IBM Başkan Yardımcısı Marylin D.Johnson ise: IBM’in kadınları önemli bir potansiyel olarak gördüğünü, Uluslararası Tedarik Zinciri’ne kuruluşundan bu yana destek verdiğini ve Türkiye’de zincire katılacak kadını girişimcilere de destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Johnson, kadının toplumda çok önemli bir rol oynadığını belirterek, ‘Kadını değiştirirsek aileyi değiştiririz, aileyi değiştirirsek, toplumu değiştiririz’ dedi.

Johnson KAGİDER’in  Tedarik Zinciri’ne katılımını çok önemli bir adım olarak niteledi.

WeConnect International’in Genel Müdürü Sue Lawton ve Quantum Leaps’in Başkanı  Virginia Littlejohn’da yaptıkları konuşmalarda Küresel Tedarik Zinciri’nin  özelliklerini anlattılar ve kadın girişimciler önerilerde bulundular.

Tedarik Zinciri’nin sadece kadından satın almaya değil, asıl olarak, kadın girişimcilerin her yönden eğitimine, ulusal ve uluslararası pazarlara ulaşımına, teknoloji kullanımına odaklandığını belirten Lawton ve Littlejohn KAGİDER’inde benzer başlıklar altında Türkiye’de çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü söylediler.

İmza töreni ve toplantının ardından KAGİDER’li kadın girişimciler, Tedarik Zinciri kurucusu STK’ların ve IBM’in yetkilileri ile iş fırsatları üzerine görüşmeler yaptılar.

Not:  Kadın Gelişim Merkezi –Biz. Akbank’ın kurumsal ana sponsorluğunda faaliyetlerini yürütmektedir.