KAGİDER ’den Türkiye’deki kadın girişimci derneklerini aynı çatı altında toplayan özel portal: www.kadingirisimcidernekleri.org

Türkiye’de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan KAGİDER, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü’ne “Kadın Girişimci Dernekleri Platformu” ile imzasını atıyor. Vodafone Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen platform, Türkiye’deki kadın girişimcileri ve onların oluşturdukları dernekleri tek bir çatı altında topluyor.

KAGİDER’in hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu (kadingirisimcidernekleri.org) sayesinde Türkiye’nin her köşesindeki kadın girişimciler, deneyim paylaşımı ve iş ortaklığı için bir araya geliyor.

Portal sayesinde Türkiye’deki kadın girişimci ve kadın iş sahiplerinin sektörel ve bölgesel dağılımları görülebilecek. Sistemin temel amacı, derneklerin ve dernek üyelerinin birbirleriyle etkin iletişimde bulunabilmeleri, kendi aralarında iş bağlantıları sağlayabilmeleri ve üçüncü parti ihtiyaçlarına yanıt alabilmeleri gibi yöntemlerle, kadın girişimci dernekleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek olarak belirtiliyor.

Farklı kriterler ile arama yapılabilen  www.kadingirisimcidernekleri.org adresinde, Türkiye haritası üzerinden il bazında aramanın yanı sıra dernek bazlı, sektör bazlı veya firma bazlı bilgilere ulaşabiliyor. Aynı zamanda platforma üye olan dernekler, kendi etkinlikleri ile ilgili bilgileri platform üzerinden duyurabiliyor.

Kadın girişimcileri, potansiyel iş ortağı, yatırımcı, tedarikçi veya bayi olabilecek 3. kişilerle buluşturan ve bu sayede hem iş hacmi hem de kapasite gelişimi alanlarında kadın girişimcileri destekleyen platformun temelleri, yine bir KAGİDER etkinliğinde atılmıştı. KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, konu hakkında şunları söylüyor:

“24 – 25 Şubat 2012 tarihlerinde Antalya’da düzenlemiş olduğumuz Birinci Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Buluşması etkinliğine, farklı şehirlerinden pek çok kadın girişimci dernek temsilcileri katılmıştı. Katılımcılar ile kadın girişimcilerin ihtiyaçları doğrultusunda fikir alışverişinde bulunurken anladık ki, her biri ülkemizin farklı noktalarında ancak aynı amaç için bir bütün olarak çalışan girişimci kadınların ortak bir platforma ihtiyacı var. KAGİDER olarak İstanbul merkezli bir derneğiz ve kuruluşumuzdan bu yana ülkemizin diğer şehirlerine temas noktası yaratmak adına pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Ancak herkesin aynı anda bir etkinlikte buluşması mümkün olmuyor. Bunu ancak online bir platform aracılığıyla gerçekleştirebileceğimiz yönünde alınan ortak karar için çalışmalara başladık. Global Girişimcilik Haftası kapsamında bu sene Dünya Kadın Girişimcilik Günü olarak ilan  edilen 19 Kasım tarihinde kadingirisimcidernekleri.org’un hayata geçtiğini  paylaşmaktan  mutluluk duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci ise şunları söylüyor:

"Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda geçen yıl ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi'nin üç ana bileşeninden birini, toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturuyor. Bu kapsamda, kadınlar sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağı. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi, güçlü bir toplum ve güçlü nesiller için kadının ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’de bir ilke imza atarak, kadına yönelik ürün, servis, proje ve hizmetlerimizi ‘Önce Kadın Programı’ ile tek çatı altına topladık. Bir sosyal iş modeli olan Önce Kadın Programı ile yalnızca kadınların iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, kadınların gelir fırsatları yaratmalarına destek olmak amacıyla da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. KAGİDER’in Kadın Girişimci Dernekleri Platformu’na verdiğimiz destek de bu yaklaşımımızın somut bir yansımasını oluşturuyor.  Vodafone olarak, Türkiye'de kadının güçlenmesi vizyonuyla kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Portalda bilgilerinin yer almasını isteyen dernek ve kadın girişimciler ne yapmalı?

Platforma kayıt olmak isteyen kadın girişimcilerin, mutlaka bir derneğin üyesi olmaları gerekiyor. Kadın Girişimci dernekleri, dernek bilgileri ile KAGİDER’e başvuruda bulunabiliyor. Dernek logosu, isim, üye bilgileri gibi kullanıcı detaylarının güncel olmasının önemi dolayısıyla sisteme girişler derneklerin kendileri tarafından yapılıyor, KAGİDER tarafından verilen kılavuz sayesinde de kullanıcılar sistemin işleyişi konusunda detaylı bilgi sahibi olabiliyor. Kadingirisimcidernekleri.org platformuna kayıt için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor.