KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, 12. KOBİ Zirvesi’nde konuştu: Kamu, satın almalarında daha fazla kadına yer vermeli

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB’in 27-28 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlediği “Girişimci Ekosistemi” temalı 12. KOBİ Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, TOSYÖV Başkanı Yalçın Sönmez, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açılış konuşmaları ile başlayan Zirve’nin “Girişimci Dostu Düzenleyici Çerçevenin Geliştirilmesi” konulu ilk oturumunda konuşan Oktar, kadın girişimciliğinin gelişimi için kamu ihalelerinin önemi hakkında bilgi verdi.

Kamu kurumlarının satın almalarında daha fazla kadına yer vermesi gerektiğini vurgulayan Oktar, “Kamu i halelerinin gayri safi milli hasıladaki payı kalkınmakta olan ülkelerde %30 civarındadır. Ancak kadın girişimciler, tekliflerle ilgili bilgilere erişimin, prosedürlerin anlaşılmasının ve gerekliliklerin karşılanmasının mümkün olmaması nedeniyle, bu oldukça büyük piyasadan çoğunlukla dışlanmışlardır. Verimli olabilmek için, hükümetlerin ihale reformlarını bu yönde uyumlu hale getirmeleri gerekmektedir” dedi.

Galeri