Kadın gazeteciler KAGİDER’deydi

KAGİDER’in yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, desteklerini her zaman yakınında hissettiği medyadaki dostları ile 15 Nisan Cuma günü kahvaltı toplantısında bir araya geldi.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, yaptığı açılış konuşmasında; kadın istihdamı, ÇALIŞMAK İSTİYORUZ! Kampanyası ve bunun devamı olan çocuk bakım modeli ve fırsat eşitliği modeli konularına değindi. 100 büyük şirketin CEO’sundan şirketlerdeki kadının statüsü konusunda istatistiki bilgi isteneceğini söyledi.

Toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri, kadın erkek eşitliğinin özel sektörde bir marka değeri olduğunu ifade ederlerken önümüzdeki dönemde şu anda var olan erkek danışmanların da içinde bulunduğu bir danışma kurulu oluşturulacağını kaydetti. Milletvekili adayı olan KAGİDER üyeleri hakkında bilgi verildi. Yeni anayasa hazırlanırken KAGİDER’in bir anayasa komisyonu kuracağı belirtildi. Kurulacak komisyonun özellikle kadın erkek eşitliği konularından çalışmalar yapıp görüş sunacağı da ifade edildi. KAGİDER’in uluslararası çalışmaları ve düzenlenecek toplantılar, ağırlanan heyetler ve yapılan ziyaretler konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu. KAGİDER’e bölgede rol model olma misyonunun biçildiği vurgulandı.