İkinci Kadın Liderlik Platformu (KLP) Zirvesi gerçekleşti.

KAGİDER, TurkishWIN ve UPS’in işbirliğinde hayata geçirilen Kadın Liderlik Platformu ile Yönetim Kurulunda Kadın programı birlikte ikinci KLP Zirvesini “Nasıl?” temas ile  gerçekleştirdi. Kadın Liderlik Platformu ikinci zirvesinde kurumlarda daha fazla kadının istihdama katılması, güçlenmesi ve güçlendirilmesi, kurumlarda eşitlikçi dil ve kadınların daha fazla liderlik pozisyonlarında yer almasının ‘Nasıl’ sağlanacağı tartışıldı.

Özel sektörde kadın istihdamını ve liderliğini arttırmak üzere çalışan tüm kurumsal liderlerin, kendi aralarında fikir ve deneyim paylaşımında bulunmalarını sağlayarak bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen KLP Zirvesi’nde  “Fırsat Eşitliği, İyi Örnekler ve Zorluklar”, “Kurumların Dönüştürücü Gücünün Harekete Geçirilmesi” ve “Liderlikte Kadın İçin Yol Haritası” başlıkları masaya yatırıldı. Katılımcıların kadın istihdamı ve liderliğinin arttırılmasına ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaştıkları zirvede cinsiyet eşitliği önündeki engeller, yönetim kademesinde kadın temsil oranını arttırmak için yapılması gereken kurum içi uygulamalar ele alındı.

Moderatör görevini KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Kurucu Üyesi, Borusan Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik’in üstlendiği zirveye, General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, Ford-Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Boyner Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Bölümü Genel Müdür Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, McKinsey & Company Müdürü Bengi Korkmaz, Borusan Holding Kurumsal İletişim Başkanı Şule Yücebıyık, Ayaydın-Miroglio Grup İnsan Kaynakları Direktörü Yasemin Avcı, Ey Türkiye EMEIA Bölgesi Büyüyen Pazarlar Lideri Demet Özdemir, Prana Danışmanlık Kurucu Ortağı Gülfem Çakmakçı, Doğan Holding TV A.Ş. Uluslararası Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı konuşmacı olarak katıldı.

Galeri