Haziran ayı Kahvaltı Toplantısı’nda Nihat Gökyiğit’i ağırladık

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, 16 Haziran Perşembe günü KAGİDER’in geleneksel Kahvaltı Toplantıları’nın Haziran ayı konuğu oldu.

Çevre konusuna kadınların el atması gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Nihat Gökyiğit, bu konuda kadınların erkeklere göre çok daha başarılı olduğunu belirtti.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın çok daha hızlı bir şekilde tüketilmeye başlandığını söyleyen Gökyiğit, son asrın ikinci yarısında tükenişin ana sebeplerini; doğaya dost olmayan üretimler, çılgın tüketim ve korkunç israf olduğunu ifade etti. Yoksulluğun ve göçlerin korkunç seviyelere ulaştığını, bugün bazı nehirlerin denize kadar ulaşamadığını hatırlatan Gökyiğit, ormansızlaşmanın devam ettiğini ve her yıl Portekiz’in alanı kadar orman alanının ülkemizden yok olduğunu söyledi.

Ekosistemin bozulmaya devam etmesi yüzünden doğal afetlerdeki artışın 4 kat daha sık ve 15 kat daha şiddetli kasırgalara sebep olduğunu vurgulayan Gökyiğit, biyolojik çeşitlilikteki tahribatın boyutunun da arttığını ifade ederek her gün ortalama 100 türün kaybolduğunu söyledi.

Kendisinin öncülük ettiği, çevreye duyarlı, kırsal kalkınmaya hizmet eden ve doğaya dost üretimlerden de örnekler veren Gökyiğit, ekolojiyi ekonomimizin merkezi almamız gerektiğini vurguladı. Doğa ile barışmamız gerektiğini ifade eden Gökyiğit, “Doğa bizden güçlüdür ve bizi her zaman yener” diyerek sözlerine son verdi.