Genç KAGİDER Günler- Eskişehir Anadolu Üniversitesi

Genç KAGİDER Günleri ilk etkinliği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Salon 2009’da 2 Mayıs 2012 tarihinde 169 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Genç KAGİDER Günleri etkinliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Akdoğlan Kozak’ın hoş geldiniz mesajı ile başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Akdoğlan Kozak, bu panele ev sahipliği yapmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirtti ve etkinliğin açılış konuşmasında girişimcilikle ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Akdoğlan Kozak kadın girişimciyi şu sözlerle tanımladı: “Kadın girişimci ise, evinin dışında kendi adına veya ortaklık sıfatıyla birkaç işyeri olan, herhangi bir mal veya hizmetin üretilmesi, pazarlanması ve bununla ilgili tüm işletmecilikle ilgili kararları veren aynı zamanda elde ettiği kazanç hakkında söz sahibi olan kişi olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde kadın girişimci olgusu çoğu kez iş kadını olarak algılanmaktadır. Oysa kadın girişimci kendi adına çalışan kadındır.”

Prof. Dr. Akdoğan’ın konuşmasının ardından, , KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Münteha Adalı Genç KAGİDER projesi ile ilgili bilgi verdi. Genç KAGİDER Projesi’nin neden yapıldığı ile ilgili istatistikî bilgileri de katılımcılar ile paylaşan Adalı, üniversite düzeyinde genç kadın ve erkeklerin kadın erkek eşitliğini sindirmiş olmalarını ve bunu hayatlarında uygulayarak çevrelerine yaymalarını hedeflediklerini belirtti.

Adalı’nın konuşmasının ardından İstanbul Doors Group Ortağı Rıza Büyükuğur katılımcılarla girişimcilik deneyimlerini paylaştı. Gençlere hedeflerini doğru koyarlarsa başaramamalarının imkansız olduğunu dile getiren Rıza Büyükuğur, girişimcilik ruhunun babasından geldiğini belirtti. Büyükuğur aynı zamanda, kadın girişimcilerin önündeki en büyük engelin erkek partnerler olduğunu belirterek; eşlerine yardımcı olmayan erkek partnerler kadın girişimcinin önünü kesiyor. Dedi.

Genç girişimci Lidyana.com’un Kurucusu ve CEO’su Hakan Baş kendi girişimcilik hikayesini katılımcılarla paylaşırken gençlerle ipuçları da paylaştı. Proaktif olmalarının onları farklılaştıracağını belirtti.

Panel konuşmacılarından Ülkem Kırımlı Türkiye gibi genç nüfusun oldukça aktif olduğu bir ülkede çalışmayan bireylerin olmaması gerektiğini vurguladı. Ülkem Kırımlı aynı zamanda gençlerin diğer akranlarından iş alanında farklılaşmaları için birden fazla dil öğrenmelerinin gerekliliğine değindi.

ANGİKAD Kurucusu ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Erol gençleri etkileyen girişimcilik macerasını paylaştı. Erol, ‘’Unutmayın insanı iki şey harekete geçirir bir kaçırdıkları, iki arzuları’’ diyerek konuşmasına son verdi.

Ardından konuşmacılar katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.