Garanti ve KAGİDER, Kadın Girişimci Buluşması için Sivas’taydı

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin 2008’den bu yana 26 ilde yaklaşık 5 bin girişimciyi ağırladığı Kadın Girişimci Buluşmaları, 29 Nisan’da Sivas’ta düzenlendi. 200’ü aşkın kadının katıldığı toplantının konuşmacıları arasında; Garanti Bankası ve KAGİDER yöneticilerinin yanı sıra, deneyimli kadın profesyoneller de yer aldı.

Açılışta konuşma yapan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Koordinatörü Esra Kıvrak, “Garanti olarak her zaman, bir bankanın finansman kaynağı olmaktan çok daha fazlasını ifade edebileceğine; insana dokunan, dört duvardan değil insanlardan meydana gelen bir kurum olduğunu hissettirmesi gerektiğine inandık. Bu yaklaşımla; finansman ürünlerimizin yanı sıra, toplumu dinleyen ve artı değer katan projeler geliştirdik ve destekledik. Garanti olarak girişimciliği, özellikle de kadınların girişimciliğini oldukça önemsiyoruz. Çünkü; nüfusun diğer yarısının aklından, fikrinden faydalanmayan, işgücü potansiyelini kullanmayan, duygusunu, yaklaşımını, bakış açısını göz ardı eden toplumların, gelişim sürecinde hep bir adım geride kalacaklarını düşünüyoruz. Bu yüzden, kadınların ekonomiye katılımını sonsuz destekliyoruz. Girişimciliğin ise bu katılımı müthiş tetikleyecek bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu inançla Türkiye’nin, kadın girişimcilere farklı ürün ve hizmetler sunan ilk özel bankası olarak, 2006’dan bu yana çalışıyoruz. Yeni iş kuracak ya da işini büyütecek kadın girişimcilere, hem finansman desteği hem de sürdürülebilirliği sağlamak için ihtiyaç duydukları eğitim ve cesareti kazandıracak platformlar sunuyoruz. Bunlardan biri de Kadın Girişimci Buluşmaları... Bugün 27.sini gerçekleştireceğimiz toplantının hepiniz için verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise “Ülkemizde kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı engelleri bizler şu şekilde özetliyoruz: Kültürel engeller, erkek egemen değerler, sermayeye erişim, doğru networke sahip olmak, ev ve iş yaşamı dengesi. Bu engellerle mücadele etmek için kamu, özel sektör ve toplumun işbirliği çok önemli. Hem yasal düzenlemeler, hem teşvikler, hem sermaye olanakları hem de kadın girişimcilere yönelik toplumsal desteğin artması gerekiyor. Hem kanun koyucular, hem hükümet, hem sivil örgütler, hem özel sektör hem de kamuoyuna ve hepimize çok görev düşüyor. Aynı zamanda, kadın girişimciler için iç motivasyon, cesaret ve güç birliği girişimcilik serüveni boyunca en çok ihtiyaç duyulan destek oluyor. Bugün, burada amacımız da bu cesaret ve motivasyonu ortaya çıkarmak. Girişimcilik için özgüven şart. Bu özgüveni de birbirimizin hikayelerini dinleyerek, birbirimizin başarısından ilham alarak yaratabiliriz.” şeklinde konuştu.