Garanti Bankası ve KAGİDER’in düzenlediği Kadın Girişimci Buluşmaları Çerçevesinde Konya’daydık.

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen “Kadın Girişimci Buluşmaları”nın bu yıl dördüncüsü 24 Mart Çarşamba günü Konya’da yapıldı. Ekonomide aktif rol üstlenen, kendi işinin sahibi kadınlar için tasarlanan buluşmalarda, kadın girişimcileri teşvik etmek ve ekonomiye katkılarını ön plana çıkartmalarını desteklemek amaçlanıyor.

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere; 2006 yılından bu yana kadın girişimcileri ayrı bir segment olarak ele aldıklarını söyledi. Kadın Girişimci Destek Paketi’ni hazırlayarak kadınların ihtiyacına özel ürün ve hizmetler sunmaya başladıklarını dile getiren Karadere, finansal desteklerin yanı sıra konuyu kurumsal sosyal sorumluluk açısından değerlendirerek KAGİDER ile bir araya geldiklerini ve kadınlarımızın bilgi birikimine katkıda bulunacak eğitim ve toplantılar tasarladıklarını belirtti. “Kadın Girişimci Buluşmaları”nı kadın girişimcileri, işleri için fırsat yaratmaları konusunda teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için başlattıklarını söyleyen Karadere, bugüne kadar 8 ilde 1500’e yakın girişimciyle bir araya geldiklerinin altını çizdi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Bil; “Türkiye’de çalışma yaşındaki 24 milyon kadın nüfusu içerisinde sadece 6 milyon kadın çalışıyor. AB Lizbon Stratejisi’ne göre 2010 yılı sonuna kadar kadın istihdamında %60’a ulaşılması hedefleniyor. Bu somut hedef ve ihtiyaçtan hareketle, “ÇALIŞMAK İSTİYORUZ!” sloganı ile KAGİDER olarak 2010 ve 2011 yıllarına yayılacak bir Kadın İstihdamı Kampanyası ile yola çıktık. Kamuoyunu, kadınlarımızı, işverenleri ve özellikle siyasileri harekete geçirmek, bu büyük soruna ışık tutmak ve ilgili aktörleri bir şeyler yapmaya çağırmak için “ÇALIŞMAK İSTİYORUZ!” kampanyamızı hayata geçirdik. Bu kampanyayla kadınlarımızı evden çıkarmayı, onları talep eden, çalışma haklarını savunan bireyler haline dönüştürebilmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan şirketlere ve işveren kurumlara daha fazla kadın istihdam etme ve kurumsal yapılarında kadın erkek eşitliğini gözetmeleri için yol gösteriyoruz. Son olarak siyasilerimizin seçim ajandalarına kadın istihdamı konusunun girmesi için baskı uyguluyor ve açıkça söylüyoruz: Yaklaşan seçimlerde kadın istihdamı için somut politikası olan partiye oy vereceğiz. Kısacası KAGİDER olarak bu yıl “Çalışmak İstiyoruz!” diyoruz dedi.

KAGİDER kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Türktan’ın yönettiği “İşimi Nasıl Büyütürüm” panelinin ilk bölümünde pazarlama konusunda Fikir Merkezi’nin eşbaşkanı Meltem Gürler, finans konusunda Garanti Bankası’ndan Kaan Gür ve teknoloji konusunda Merlin Bilgisayar’ın kurucusu Melek Bar Elmas sunum yaptı.

Panelin ikinci bölümünde B-Fit’in CEO’su Bedriye Hülya kendi girişimcilik öyküsünü anlattı. Ardından Gülden Türktan yönetim konusunda bir sunum yaptı. Konya KOSGEB müdürü Nuri Osman Gönen’in de sunum yaptığı panel, soru cevaplarla sona erdi.