B20 Zirvesi içerisinde B20-W20 Ortak Paneli Düzenlendi

Ankara’da gerçekleştirilen Business-20 (B20) Zirvesi’nde, B20 ve W20 (Women20) işbirliğinde 4 Eylül 2015 tarihinde “İş Dünyasında Kadının Güçlendirilmesi” paneli düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü W20 Başkanı Dr. Gülden Türktan üstlendi.

Oturumda, Intel Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Accenture Başkanı Camille Mirshokrai, GE Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, Avrupa Ekonomi ve Sosyal Komitesi Kadın Girişimciliğinden Sorumlu Üye Madi Sharma ve Bill-Melinde Gates Vakfı Başekonomist Geoffrey Lamb panelist olarak yer aldı.

Panelistler konuşmalarında kadınların ekonomiye ve işgücüne dahil olmalarının ekonomik büyümeye katkıları çerçevesinde değerlendirmeler yaptı. Kadınların küresel çapta işgücüne dahil olmaları konusunda son yıllarda sınırlı bir gelişme kaydedildiği ve bu durumun uzun vadede ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği üzerinde duruldu. Kadınların, halihazırda yaşanılan küresel ekonomik krizden toparlanma süreci çerçevesinde kilit rol oynayabileceği fikrine vurgu yapıldı.

W20 gündemi içerisinde yer alan Öncelikli Politika Alanları da görüşülen konular arasındaydı. Bu çerçevede dayanıklılığın artırılması, finansmana ve verimli varlıklara erişim, eğitim, sürdürülebilirlik ve lider pozisyonda olan kadınlar konuları detaylı bir şekilde ele alındı. 2 saat süren oturum, soru-cevap kısmında dünyanın dört bir yanından çeşitli ülkelerin temsilcilerinin sunduğu katkılarla sona erdi.

Bu oturum ile birlikte W20 oluşumu B20 katılımcılarına resmen tanıtılmış oldu. W20 etkinlikleri 16-17 Ekim, 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek W20 Zirvesi ile devam edecek.