25. Kadın Girişimci Buluşması Mersin’de gerçekleşti

KAGİDER ve Garanti Bankası işbirliğinde düzenlenen “Kadın Girişimci Buluşmaları”nın 25. toplantısı 27 Kasım’da Mersin’de gerçekleşti. Yaklaşık 200 girişimci kadının katıldığı buluşmanın açılış konuşmalarını Garanti Bankası’ndan Selin Öz, KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan ve GİŞKAD Kurucu ve Onursal Başkanı Cavidan Demirağ yaptı.

KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan açılış konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedefleyen dinamik bir ülke. Ancak halen bu hedeflere ulaşmak için en büyük kaynağımızı, kadınların gücünü yeterince kullanmıyoruz. Ülkemizde sadece 7,3 milyon kadın herhangi bir işte çalışıyor ve gelir elde ediyor. Kadınların ekonomik güçlenmesi eşitlik, adalet, gelişim ve kalkınmanın dinamosudur. Türkiye kadınların sosyo-ekonomik güçlenmesine odaklanmak, tüm stratejik planlarda bu önceliği korumak zorundadır.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Dünya Ekonomik Forumu’nun Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre Türkiye 4 ana başlıkta 136 ülke arasından ekonomiye katılımda 127, eğitim olanaklarına erişimde 104, sağlık - yaşam süresinde 59, siyasete katılımda 103. sırada. KAGİDER olarak biz ülkemizin OECD ve AB ülkeleri ile birlikte bu sıralamalarda hak ettiği yerde olmasını diliyor, bu sürecin olmazsa olmazı kadın erkek eşitliğidir diyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından panelin ilk oturumunda, finansmana erişim, pazarlama ve satış; ikinci oturumunda ise değişen dünya düzeninde girişimcilik, internet ortamında iş modelleri ve dijital pazarlama konuları ele alındı. Kadın girişimcilere yaklaşımını ve onlara özel çalışmaları anlatan Garanti Bankası’nın ardından, KAGİDER üyeleri ve iş hayatından başarılı profesyoneller kendi sunumlarını gerçekleştirdi. Bu yılki “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” yarışmasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçilen Tülin Akın ise, başarılı bir rol modeli olarak deneyimlerini paylaştı.