2015 yılının ilk Kadın Liderlik Platformu Etkinliği Gerçekleşti

KAGİDER, TurkishWin ve UPS Türkiye işbirliği ile 26 Şubat 2015 tarihinde KAGİDER ofisinde yılın ilk Kadın Liderlik Platformu etkinliği gerçekleştirildi.

Allianz, Balm, Boyner Holding, BP, Doğan Holding, Dupont, Garanti Bankası, Imperial Tobacco, Mobiliz, Nielsen, Pandora, Shell ve Unilever temsilcilerinin katıldığı etkinlikte esnek çalışma uygulamaları kadın perspektifinden tartışıldı.

Yılın ilk etkinliği yuvarlak masa toplantıları ile başladı. Satışta Kadın Çalışan Sayısının Arttırılması ve İyi Uygulama Örnekleri konusunda Alvimedica İnsan Kaynakları Müdürü Müjde Özenen, Çeşitlilik Uygulamalarında Erkeğin Katılımının Artması ile ilgili iyi uygulama örnekleri konusunda KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Tekil ve Bosch İnsan Kaynakları Direktörü Zeynep Yıldız, Tedarik Zincirinde Kadın Çalışan Sayısının Arttırılması ve İyi Uygulama Örnekleri konusunda ise UPS Türkiye Ülke İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol deneyimlerini paylaştı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Tekil’in açılış konuşması ile başlayan esnek çalışma uygulamalarının kadın perspektifinden tartışıldığı ana toplantımızda ise Nielsen Medya Avrupa İş Süreçleri Dış Kaynaklama Lideri Aylin Ozmutlu, Novartis İnsan Kaynakları Direktörü Senay Kızılkaya ve YenidenBiz Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Yeşildere kurumlarının kadınlar için esnek çalışma uygulamalarını katılımcılarla paylaştı.

İş hayatında çeşitlilik ve fırsat eşitliği üzerine kurumların gerçekleştirdiği uygulamaların özel sektördeki diğer kurumlara örnek teşkil etmesini sağlayan etkinlik soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.