"Geleceğin Kadın Liderleri" sertifikalarını aldı.

Türkiye'deki kadınların iş gücüne katılımını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren KAGİDER, "Geleceğin Kadın Liderleri" projesini genç kadınların önünü açmak, toplum ve iş hayatındaki yerini kuvvetlendirmek için oluşturdu.

KAGİDER, program çerçevesinde 21 - 25 yaş arası, üniversitelerden 2008 - 2009 yıllarında mezun olmuş veya 2010 yılında mezun olacak 56 genç kadını 14 - 17 Haziran tarihleri arasında 4 gün süren eğitim programına tabi tuttu.

Verilen eğitimler arasında kariyer planlaması, iş ahlakı, etkin iletişim, iş yeri davranış biçimleri, iş aramada teknolojinin kullanımı, CV yazma, mülakat süreci, hedef belirleme, bankacılık, telekomünikasyon ve reklamcılık vardı. KAGİDER, eğitim sonrası süreçte sertifika programını tamamlayan genç kadınlara mentorluk desteği sağlayacak.

17 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen Sertifika Töreni'nde konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu üyesi Gülden Türktan, 423 aday arasından seçilen 56 genç kadın lider adayının eğitimler sırasında yüksek performans gösterdiklerini dile getirdi. KAGİDER'in setifika programını tamamlayan genç kadınların iş bulması için özel sektörün önde gelen şirketleri ile temasa geçildiğini belirten Türktan, "Her biri birbirinden başarılı ve yetenekli genç kadınlarımıza desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.